Убийте хлебарки в водосточни тръби

Плотвата съществува от над 350 милиона години и има над 35 100 различни вида, около 70 от които се намират в Съединените щати. Тяхната воля със сигурност да се справят е белязана от разширяването им с историята като един от най-дълготрайните организми в света. Те всъщност са били много преди хората и вероятно ще бъдат около, след като ни няма. От многото видове хлебарки, едни от най-често срещаните включват американски хлебарки (Periplaneta americana), кафяви хлебарки (Periplaneta brunnea), кафяви хлебарки (Supella Longipalpa), немски хлебарки (Blattella germanica), както и ориенталските Хлебарка (Blatta Orientalis), всяка със свои различни характеристики и разлики. По-големите хлебарки рядко се заразяват, тъй като повечето собственици на жилища се намират затрупани с по-малките немски хлебарки (възрастен е около 12 мм или половин инч). Германската плотва има много високи нужди от влага и проблемите обикновено са ограничени до банята и кухните. Понякога те ще пълзят в канализационни тръби за вода. Това включва отводнителни тръби на ресторанта, зад хладилните джаджи, както и всичко друго, което може да създаде вода.

Как точно да убиваме хлебарки: В някои случаи плотвата със сигурност няма да отсъства! Комбинация от IGR (регулаторни органи за растеж на насекоми) или нерепелентни пестициди като NyGuard или Phantom ще ви помогне, но ако трябва да използвате извънборсови продукти, концентрирайте се върху най-влажните места.

Ако искате да научите повече за хлебарки, посетете тази страница.

Използвайки подходящ идентифициран химикал, фокусирайте се върху най-влажните зони.

Не забравяйте да прегледате зад хладилника! Това е изключително важно.

Проверете зад фурната, както и под мивката.

Под мивката често има отвор за водопроводни помещения - не забравяйте да напръскате там.

Ако в миялната машина има хлебарки, напръскайте по краищата на машината и всякакви други лесно достъпни места.

Ако имате хлебарки в канализацията, трябва да внимавате. Съвременните химикали не издържат много дълго, както и няма да проникнат в яйцата, което означава, че когато се излюпят децата хлебарки, проблемът ще се активира отново.

Но въпросът продължава да бъде: "Как точно се сдобих с хлебарки в кухнята?" - Е, от моя опит като оператор за борба с вредителите открих, че повечето нападения с хлебарки са ограничени до имигранти. Испанците, ямайците, британците, руснаците, индийците и т.н. имат тенденция да имат още по-голям проблем с хлебарки, тъй като те са по-склонни да проверяват фермерските пазари, където храната е толкова прясна, че идва с вредители. Фермерските пазари всъщност пълзят с насекоми. Това е единствената присъда, която мога да привлека от това. И все пак, ако случаят е такъв, защо се нарича немски хлебарки? Е, трябваше да направя малко изследвания върху този набор и всъщност той има изключително малко общо с Германия. Смята се, че редица видове хлебарки са се прибрали на кораби от Африка по време на робския труд, докато са внасяли средства в САЩ, но това е силно оспорено. Други смятат, че хлебарки идват от северния указател на Африка, където са били разпространени по гръцки плавателни съдове до Рим, Гърция, Ориентал, Азия, а също и Русия (накрая са си проправили път в Америка). Независимо от това, броят им е само допълнително подсилен от нарастването на глобалния финансов растеж и търговия. Както и накрая, вашето местожителство.

От многобройните видове хлебарки най-обичайните включват американската хлебарка (Periplaneta americana), кафявата хлебарка (Periplaneta brunnea), кафявата лента (Supella Longipalpa), немската хлебарка (Blattella germanica) и азиатската хлебарка (Blatta Orientalis) ), всеки със свои различни черти и отличия. По-големите хлебарки едва ли някога се заразяват, тъй като много собственици на къщи се оказват наводнени с по-малките германски хлебарки (порастването е около 12 мм или половин инч). Просто как да премахнем хлебарки: Понякога хлебарки със сигурност няма да отсъстват! Ако имате хлебарки в канализацията, трябва да внимавате. Смята се, че редица видове хлебарки са се прибрали на кораби от Африка по време на търговията с роби, докато са си проправяли път в Съединените щати, но това е сериозно предизвикателство.

Comments

Popular posts from this blog

Трикове за ефективно почистване на работното място